Noesis

Schaken in de zomer

Schaak meetups

De meeste verenigingen genieten in de zomer  van hun welverdiende vakanties. Noesis zeker niet deze zomer! Tijdens de zomer zijn een boel leden vaker samengekomen om te schaken, wat te drinken en van het weer te genieten. Elke keer dat ik erbij was heb ik nieuwe toekomstige leden ontmoet en een erg leuke middag/avond gehad. We hopen deze vibe door te zetten in het nieuwe jaar 🙂

Workshops

En dat is niet alles. Naast de meetups heeft Noesis mensen ook de kans gegeven om te leren over schaken, of aan hun skills achter het bord te werken. Onze leden Joost van Engelen en Jord Ypma organiseerden twee workshops in het kader van de Summer University. Hierin hebben ze de basis van het spelletje uitgelegd aan beginnende spelers.

Voor de spelers van onze club was er een meer gevorderde workshop, georganiseerd door ondergetekende. Leden konden vantevoren partijen insturen. We hebben wat belangrijke momenten gepikt uit deze partijen waar iedereen wat van kon leren. Hopelijk kunnen we meer van dit soort dingen doen tijdens het aankomende jaar!

 

 

Achter de schermen

Naast alle gezelligheid met meetups en workshops, is er ontzettend veel gebeurd achter de schermen bij Noesis. Het blijkt dat het best veel werk is om een schaakclub op te richten. Samen met actieve leden heeft het bestuur allerlei problemen aangepakt, zoals het opstellen van statuten, verzamelen van schaaksets, logo maken, een website bouwen, commissies opstarten en voorbereiden voor de introductie week. Als alles volgens plan gaat, zijn we een volledig functionerende schaakclub aan de start van komend studiejaar.